ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΟΠΠΥ

Αναζητήστε το προϊόν που θέλετε από τον κατάλογο προϊόντων ΕΟΠΥΥ, δείτε το ποσό που δικαιολογεί ο ΕΟΠΥΥ, ποιος γιατρός το συνταγογραφεί κ.α. Μιλήστε με το γιατρό σας και ζητήστε του ηλεκτρονική γνωμάτευση (Γνωμάτευση Παροχών ΕΚΠΥ). Σφραγίστε τη γνωμάτευση σε ελεγκτή ιατρό σε κατά τόπους ΙΚΑ ή σε δημόσια νοσοκομεία. Προσκομίστε μας τη σφραγισμένη από τον ελεγκτή γνωμάτευση. Στη συνέχεια αναλαμβάνουμε εμείς τις υπόλοιπες διαδικασίες με τον ΕΟΠΥΥ. Εσείς παραλαμβάνετε το προϊόν σας ή σας το στέλνουμε στο σπίτι. Σε περίπτωση που έχετε συμμετοχή μας τη καταβάλετε πρώτα και μετά παραλαμβάνετε το προϊόν σας.

Μέσω του ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι μπορούν αν προμηθευθούν μια μεγάλη γκάμα προϊόντων οπως: ορθοπεδικά είδη, αναπηρικά αμαξιδια, νοσοκομειακα κρεβατια, νεφελοποιητές, αεροστρώματα, τραχειοσωλήνες, περιπατητήρες, γερανάκια, λαρυγγόφωνα, αναρροφήσεις, μαξιλάρια κατακλισεων κ.α.

Ο ΕΟΠΥΥ χορηγεί έναν μεγάλο αριθμό προϊόντων στους ασφαλισμένους του όπως αναπηρικά αμαξίδια, αεροστρώματα, ηλεκτροκίνητα κρεβάτια, γερανούς ανύψωσης κα. Οι πάνες ακράτειας δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη από τον ΕΟΠΥΥ.

Η συσκευή υπνικής άπνοιας μπορεί μόνο να ενοικιαστεί μέσω ΕΟΠΥΥ. Η ενοικίαση είναι δωρεάν και ο ασφαλισμένος έχει τη συσκευή για όσο χρονικό διάστημα συστήνει ο γιατρός του. Ο ασφαλισμένος θα πρέπει να προσκομίζει στην εταιρία μας κάθε 6 μήνες την ιατρική γνωμάτευση που θα του επιτρέπει να κρατήσει τη συσκευή για άλλους 6 μήνες. Στο blog μας θα βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ενοικιάση συκευών CPAP μέσω ΕΟΠΥΥ.

Με μια απλή επίσκεψη στην σελίδα Γιατροί ΕΟΠΥΥ. Επιλέξετε νομό, ειδικότητα ιατρού και πατήστε το κουμπί αναζήτηση. Στα αποτελέσμα που εμφανίζονται θα βρείτε όλους τους ιατρούς της ειδικότητας που επιλέξατε, μαζί με τα στοιχεία τους, διεύθυνση, τηλέφωνο, διαθεσιμότητα, προβολή στον χάρτη κ.α.

Οι ανασφάλιστοι πολίτες έχουν το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και δικαιούνται ό,τι ακριβώς δικαιούνται και οι ασφαλισμένοι από τις δημόσιες δομές παροχής υγείας. Δείτε εδώ αναλυτικότερα για την πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας.

ΕΟΠΥΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΑΜΑΞΙΔΙΑ

Εξαρτάται από τον τύπο του αναπηρικού αμαξιδίου Τα αμαξίδια απλού τύπου αντικαθίστανται μετά από 4 έως 5 έτη Τα αμαξίδια ελαφρού τύπου αντικαθίστανται μετά από 4 έως 5 έτη Τα ηλεκτροκίνητα αμαξίδια αντικαθίστανται μετά από 6 έτη

Εξαρτάται από τον τύπο του αναπηρικού αμαξιδίου
Τα αμαξίδια απλού τύπου αντικαθίστανται μετά από 4 έως 5 έτη
Τα αμαξίδια ελαφρού τύπου αντικαθίστανται μετά από 4 έως 5 έτη
Τα ηλεκτροκίνητα αμαξίδια αντικαθίστανται μετά από 6 έτη

ΕΟΠΥΥ ΑΫΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

Η άυλη συνταγογράφηση είναι μια νέα υπηρεσία του gov.gr. Εφόσον την ενεργοποιήσετε θα λαμβάνετε από τον γιατρό σας τα στοιχεία των συνταγών σας με γραπτό μήνυμα (sms) ή/και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Η άυλη συνταγογράφηση αντικαθιστά την έντυπη συνταγή σε ηλεκτρονική μορφή, εξοικονομώντας χαρτί. Δίνει τη δυνατότητα στους χρονίως πάσχοντες να λαμβάνουν συνταγή εξ αποστάσεως, χωρίς δηλαδή την επίσκεψη στο θεράποντα ιατρό. Η επόμενη συνταγή φαρμάκων που θα σας συνταγογραφήσει ο γιατρός σας, θα σας αποσταλεί ηλεκτρονικά με μήνυμα στο κινητό σας τηλέφωνο και δεν θα σας δοθεί έντυπο της συνταγής. Οι θεράποντες ιατροί μπορούν να επανεκδίδουν μηνιαίες ή επαναλαμβανόμενες συνταγές, που αφορούν σε σταθερή φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν οι χρονίως πάσχοντες και οι οποίες θα εκτελούνται στα φαρμακεία ή στους παρόχους ΕΟΠΥΥ. Κάθε φορά που εκδίδεται μια συνταγή στο όνομά σας, αποστέλεται αυτόματα ειδοποίηση στο κινητό σας. Ετσι αν κάποιος τρίτος εκδώσει ή εκτελέσει συνταγή στο όνομά σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας, θα ενημερωθείτε άμεσα και αυτόματα.

Η ενεργοποίηση της άυλης συνταγογράφησηςμόνο μια φορά και ισχύει για πάντα. Μεταβείτε στην αρχική σελίδα του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας https://ehealth.gov.gr Ακολουθήστε τον σύνδεσμο “Είσοδος στην υπηρεσία” Πληκτρολογείστε το username και το password Που έχετε για το TaxisNet και ακολουθήστε όλα τα βήματα που περιγράφονται στην ιστοσελίδα (εισαγωγή ΑΜΚΑ, επιβεβαίωση στοιχείων και τέλος ενεργοποίηση της υπηρεσίας)

Για τους χρονίως πάσχοντες: Επικοινωνείτε με τον ιατρό σας (με SMS, email ή τηλεφωνικά) και ζητάτε επανέκδοση της συνταγής σας. Για όλους τους πολίτες: Επισκέπτεστε τον ιατρό σας και απλά τον ενημερώνετε ότι έχετε ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση. Ο ιατρός καταχωρεί ηλεκτρονικά τη συνταγή όπως και πριν. Όταν όμως πρόκειται για πολίτες που έχουν επιλέξει την άυλη συνταγογράφηση, αντί να την εκτυπώσει θα αποστείλει τον κωδικό της με SMS ή/και με e-mail. Το SMS ή/ και e-mail αποστέλλεται αυτόματα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης μόλις ο γιατρός ολοκληρώσει τη συνταγογράφηση και δεν υπάρχει χρέωση ούτε στον ιατρό ούτε στον ασθενή για την αποστολή της ειδοποίησης.

Ναι, μπορεί να το κάνει ο γονέας του παιδιού εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του παιδιού, αρκεί να το έχει δηλώσει ως προστατευόμενο μέλος. Μπορεί να επαναλάβει τη διαδικασία για κάθε προστατευόμενο τέκνο με τον ίδιο τρόπο, εισάγοντας κάθε φορά τον αντίστοιχο ΑΜΚΑ.

ΕΟΠΥΥ ΑΫΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Αφορά μόνο επανεκδόσεις γνωματεύσεων και όχι νέες γνωματεύσεις. Δεν αφορά δηλαδή γνωματεύσεις που θα εκδοθούν για πρώτη χορήγηση οποιασδήποτε παροχής.

Αφορά όλες τις κατηγορίες υγειονομικόυ υλικού όπως κολοστομίες, νεφροστομίες, ειλεοστομίες, επιθέματα κατακλίσεων, αυτολιπαινόμενους καθετήρες, ουροσυλέκτες, αναπνευστικές συσκευές, σκευάσματα ειδικής διατροφής κ.α.έ

Οι θεράποντες ιατροί εκδίδουν ηλεκτρονικά γνωματεύσεις για τις παροχές αυτές κατοπιν αιτήματος των δικαιούχων. Δεν απαιτείται εκτύπωση σε έντυπη μορφή, επομένως ούτε υπογραφή του ιατρού, ούτε και ελεγκτή ιατρού.

Η ενεργοποίηση της άυλης συνταγογράφησης δεν είναι απαραίτητη για την επανεκδοση γνωματεύσεων υγειονομικού υλικού. Η μόνη προϋπόθεση είναι να προυπάρχει γνωμάτευση. Η έκδοση πρώτης γνωμάτευσης δηλαδή θα πρέπει να γίνεται με την συνηθισμένη διαδικασία